Bahan-bahan :
Sebiji sponge cake/chiffon cake (beli jer kat Giant/bakery)
250g cream cheese
250g whipping cream
1/2 cawan gula halus
1/2 cawan bancuhan serbuk nescafe ngan air panas
Sedikit serbuk koko
Method:
1. Potong kek jadi 3 @ 2 lapis.
2. Meanwhile, pukul kedua2 cream dalam mixer till fluffy, add gula and stir again.
3.Susun 1st layer kek dalam loyang/mangkuk/springfoam/apa2 bekas.
4. Siram bancuhan nescafe atas kek tersebut hingga rata (gunakan sudu).
5. Then, tuangkan 1/3 bancuhan cream atas kek.
6. Next, 2nd layer kek letak atas cream layer tadi. Ulang step 4 & 5.
7. Lastly, buat smpi 3rd layer. Atas sekali mesti ditutup ngan cream.
8. Chill 2/3 hrs/overnight.
9. Tabur ngan serbuk koko. Gunakan penapis kopi.
10. Ready to eat.
(kot masih x faham...anytime leh tnya akak ek..)
So, selamat mencuba...
Yang dah jadi...(gambo hri tuh..)
Masukkan cream cheese ngan whipping cream dlm mixer..
Mix smpi kembang..
Layerkan antara kek ngan cream...suka hati lah..nk 2 lapis ke @ 3 lapis..
Simpan dlm fridge overnight..
Sebelum kuarkan dari loyang, taburkan dulu serbuk koko...then, leh ler nyum..nyum!!
No comments:
Post a Comment