aSsAlAmMuAlAiKuM.....

aSsAlAmMuAlAiKuM.....

Followers

Thursday, July 1, 2010

Easier Method...

Assalamualaikum dan salam Sejahtera....

N3 kali nih berkisar tentang perkara yang orang lain dah maklum...huhuhu..ku jer yang baru maklum...aparraaa....!!

Ehh..mana tau, kot2 ader kengkawan yang belum tau camner nak sangkut pinggan, gambar...whatever yang nak disangkut kat dinding tapi hook nyer x disediakan...so, nih nk tunjuk lah nih camner cara mudah nak buat hook kat belakang benda2 tuh...(dah lama blaja ngan Lynn..he2!! Lynn, menjadi dah cara Lynn nih...). Sometimes, orang xnak gunakan 'stand' untuk gantung plate...so,bolehlah gunakan cara nih...nmpak lebih country...(yer lah tuh...sumenye country bagi dier...!!)

Bahan-bahan yang diperlukan yer puan-puan...

~ silicone adhesive sealant
~ playar
~ straight hook
~ benda yang nak digantung ( nih nak gantung plate..)


mula-mula bengkokkan hook supaya menjadi berbentuk seperti dibwh nih...


asalnyer straight cam nih...


pastu...letakkan sealer yg disebutkan td...



pastu...tampallah kat plate tuh..


biarkan beberapa jam atau jemur kat bwh sunlight..pastu, sedialah untuk digantung..(tp selalu biarkan selama semalaman...takut maaa, takut x lekat..)
Nih antara plate yang telah siap ku tampal hook...maner nak gantung?? tengah memikior leh nih..


x kan tengok 'buntut' jer...nengok ler skli depannyer...he..he..!!



dah lama beli plate nih ngan Lynn tp x tau maner nak gantung...mmg pening lar mna nak gantung sbb takut umah jadi berserabut.. (sebok ler jun tuh...soh gantung kat umah dier...tau dah!!!)



nih sealer yang sesuai untuk lekatkan hook tu pada barang yg kite nak gantung...kuat dan 'power'!! hak..hak..!!
Ok, till then...jumpa lg di lain n3...have a good day!!

1 comment:

  1. ku pun baru tau.. hehe..

    Kak Ayu, semoga sihat selalu ya..

    ReplyDelete